Reviews

Anderen over mij

Marloes Lodder over mijn mentorship

Ik stapte in januari 2022 in het Mentorship van Merel met als doel het volledig dichttikken en uplevellen van mijn webdesign aanbod. Nu, een jaar verder, kijk ik terug naar een mega ontwikkeling.

Op business vlak heb ik mijn klantreis compleet gemaakt. Ik heb een content-sessie (en daardoor nog meer creativiteit) aan mijn aanbod toegevoegd. Ik heb een beleid opgesteld en heb mijn werkwijze geoptimaliseerd. Ik heb mijn projectmanagement naar een niveau hoger getild (ik werk met Asana and I love it).Wat dit jaar me nog veel meer gebracht heeft, is verdieping in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door Merel ben ik in aanraking gekomen met familieopstellingen, visualisaties en meditaties.Er is echt een wereld voor me open gegaan.

Ook ben ik ineens regelmatig aan het sporten, ondanks dat dat me nog nooit is gelukt (there must be a connection).

Ik voel me sterker dan ooit en tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik aan het begin sta van alles.

Het is de klassieke “The more you know, the more you realize you don’t know” van Aristoteles. Er is zo insane veel te leren en te ontdekken en ik kan niet wachten om te zien wat er nog meer op mijn pad ligt.

Mijn inner circle bestond dit jaar niet uit mijn man, moeder en zus, maar uit mijn man, moeder, zus EN MEREL. Wat was dit fijn. Een nieuw perspectief er bij van iemand die buiten mijn familie staat, maar net zo dichtbij.

 

Iedereen maakt zich met coaches zo druk om of ze hun investering terugverdienen. JA mijn jaaromzet is verdubbeld. Was dat ook gebeurd zonder coach? Misschien. Weet ik dan toch zeker dat Merel de investering waard was? 100%. Niet alles is in geld uit te drukken. En heel veel gaat zich nog in 2023 uiten. En in 2024. En in 2025.

Merel, ik ben je mega dankbaar voor het feit dat je altijd mijn belangen voorop hebt gesteld, en dat je me niet gepusht hebt op snelle winst. Ik ga je onwijs missen als mijn hulplijn, maar spreken doen we elkaar sowieso .

marloes-lodder-lets-get-loes

Linde van der Kamp over mijn mentorship

Ik stapte in Merels traject doordat ik het gevoel had steeds in rondjes te lopen. Mijn bedrijf verliep in een golfbeweging en ik liep achter de feiten aan. Dit vond ik frustrerend.

Ik stapte in met het doel om mijn bedrijf te structureren. We hebben dit inderdaad aangepakt. Zo hebben we naar mijn bedrijfsprocessen gekeken, we hebben geëxperimenteerd met uitbesteden, we hebben mijn financiën onder de loep genomen. Maar al met al is structuur niet hetgeen wat mijn grootste takeout is van dit traject. 

Angela Lodder

Zo hebben we naar mijn bedrijfsprocessen gekeken, we hebben geëxperimenteerd met uitbesteden, we hebben mijn financiën onder de loep genomen.

Maar al met al is structuur niet hetgeen wat mijn grootste takeout is van dit traject. Maar al met al is structuur niet hetgeen wat mijn grootste takeout is van dit traject. 

Hetgeen het meest waardevol is geweest is de moed die ik voelde om spannende stappen te nemen. Dit begon al op het moment dat ik ja zei tegen onze samenwerking. Ik lanceerde mijn thuisstudio. Daarnaast ben ik naar Colorpop gegaan (een training in Colorado). Ook heb ik ICC gelanceerd.

Mijn evenement die ik voor het eerst organiseerde en waar ik meer van leerde dan wat ik ooit heb gedaan.
Dit had ik vanuit mijzelf nooit allemaal kunnen aftikken. Maar omdat jij er was die mij hielp met het wegnemen van de beperkende gedachten heb ik het toch gefixt.

Ze stuurde me berichtjes wanneer ik even van de radar was. Maar liet ook ruimte om alles op mijn eigen manier te doen. Dat zie ik toch echt als een voordeel voor zo’n persoonlijk traject. Dat het maatwerk is.

Ik zou dit traject aanbevelen voor alle ondernemers die naast businessdoelen ook persoonlijke doelen hebben. Die zichzelf durven aan te kijken en diep willen gaan. Ondernemers die naar hun intuitie willen leren luisteren en zichzelf regelmatig de vraag willen stellen: wil ik dit wel? Of mag het anders?

Dionne Douma over mijn mentorship

Ik voelde het aan alles, bij haar moet ik zijn. In haar energieveld. Zij durft. Ademt voor mij authenticiteit. Combineert strategie met innerlijk werk. Kortom the full experience. Maar ook voelde ik; als ik instap dan is er geen weg meer terug. Dan ga ik het DOEN. Merel was precies die persoon die ik zocht.

 Een jaar geleden ben ik bij Merel in het jaartraject gestapt. What a ride! Alles wat ik hiervoor noemde is waar en heb ik zo mogen ervaren. En nog meer. Merel is in staat om je laagjes af te pellen en de diepere kern te raken. Maar wel op jouw tempo en passend bij jou. Ze voelt feilloos aan wat jij nodig hebt. Zonder doekjes, opsmuk of standaard strategieën. JIJ als persoon staat centraal.

Gedurende het hele jaar voelde ik me gezien… ze was er altijd. In goede en ook pittige tijden. En in die pittige tijden hielp Merel mij opweg met kleine vragen en stapjes. Die zorgde voor beweging. Wat je weer verder brengt en inzichten oplevert.

De combinatie van live en online coaching is wat mij betreft goud waard. Je bent ook onderdeel van de groep 1:1 klanten waar je weer terecht kan om te sparren en je vragen aan mede ondernemers te stellen.

Het afgelopen jaar is er ontzettend veel geshift op voornamelijk persoonlijk vlak. M’n hoofd wilde vooral zakelijk groeien en impact maken. Maar het resultaat van afgelopen jaar is grootser dan ik me had kunnen voorstellen.

Ik heb persoonlijke thema’s mogen doorleven en verankeren. Een groter cadeau voor jezelf is er niet. Dit neem ik de rest van m’n (ondernemers) leven mee.

Ben je toe aan een coach die je écht ziet? Ben je bereidt om bold moves te maken (in je bedrijf en/of op persoonlijk vlak) en je shit aan te kijken? Wetende dat je liefdevol opgevangen en begeleid wordt. Dan is het tijd om met Merel kennis te maken.

Dionne Douma

Angela Lodder over mijn mentorship

Ik besloot in 2021 naar jouw Deep Dive te gaan en dat voelde heel kloppend. Ik dacht na over het werken met een coach in 2022, maar wist het niet zo goed.

Ik voelde heel sterk dat ik met jou wilde werken. En niet voor niks. Ik geloof namelijk dat mensen niet zomaar op je pad komen. 

Angela Lodder

Het is een rollercoaster geweest, want vlak nadat ik bij jou instapte gebeurde er heel veel privé. Veel ups en downs. Maar eerlijk? Ik had het niet willen missen.

De persoon die eind 2021 besloot met jou samen te werken, ben ik onderweg ergens verloren. Ik ben zo dankbaar dat ik mezelf weer heb teruggevonden. En hoe! Sterker dan ooit. En ons gezin ook sterker dan ooit.

Door alle ontwikkelingen thuis, denk ik dat ik zonder coaching al 180 keer de handdoek in de ring had gegooid. En dat ik zelfs was gestopt met het ondernemerschap. Jij hebt mij geholpen mijn stem weer terug te vinden.

Ik voel me nu zo stevig staan. Het voelt alsof niemand me meer iets kan maken. Mijn focus is gegaan van omzet en keiharde doelen, naar een veel zachtere manier van ondernemen die perfect bij mij past. Ik luister naar mezelf en wandel samen met God, juist ook in het ondernemerschap. En dat was een van de wensen die ik tijdens de Deep Dive in 2021 zo sterk voelde.

Ik heb het werken met jou ervaren als een warm bad. Als iemand die mij ook echt ziet. Die met me meeleeft. Ik voelde dat je snapte waar ik doorheen ging. Dat je niet alleen mee praatte, maar juist ook kritische vragen stelde op dit soort momenten die mij lieten nadenken. Het voelde niet alleen oprecht, het was oprecht.

Ik ben ervan overtuigd dat de ontwikkeling die je als mens doormaakt, bijdraagt aan je bedrijf. En daarom voelt het zoveel lichter dan het ondernemerschap ooit is geweest.

Biek Speijk over mijn mentorship

Mijn bedrijf heeft meerdere facetten en daardoor kon ik niet goed tot mijn kernverhaal komen. Daardoor voelde mijn bedrijf als dikke stroop en kostte me enorm veel energie, zonder enige flow.

Ik wilde met Merel werken omdat ze niet zozeer naar de bekende strategieën kijkt, maar naar wat ik belangrijk vind en waar ik blij van word – en van daaruit opbouwen. We zijn de basis van mijn creatieve visie (vanaf de kunstacademie) gaan analyseren om de rode draad te vinden van hoe ik naar dingen kijk en hoe dat gelinkt is aan hoe en waarom ik nu klanten help via hun kleding en met kunst.

 Het is een rode draad die ik totaal niet zag, omdat het deel van mijn leven is. Nu heb ik een sterk verhaal te vertellen en voel ik me gegrond in mijn missie en bedrijf. Het resultaat is een constante stroom aan klanten, en een perfecte balans tussen mijn 1:1 klanten en kunst op maat.

Mijn bedrijf stroomt!

Dionne Douma

Amber Rosa over mijn mentorship

Angela Lodder

Businessboeken, strategieën en bewezen methodes hielpen mij niet om verder te groeien met mijn bedrijf. Ik bleef het zoeken buiten mezelf, maar door Merel weet ik dat de uitblijvende groei al die tijd al binnenin me zat.

Mijn eigen onzekerheid, faalangst en zelfs succesangst hielden me tegen om de stappen te zien die gezet moesten worden. Merel haalde die dichte, negatieve mist weg met haar coaching en hielp me daarna om mijn pad te zien en de acties te ondernemen die nodig waren voor succes.

Ik ben zelfverzekerder, heb meer vertrouwen in mezelf en wat ik te brengen heb en denk nu bij alles wat spannend is: ‘Let’s see wat voor moois me dit gaat brengen!’

Qua resultaat had ik na 3 maanden samenwerken genoeg omzet om de maandelijkse investering in haar traject zonder zweethandjes over te maken + eindelijk genoeg geld om mezelf een heerlijk salaris uit te keren.

Dankjewel Merel voor je pure blik, oprechte hulp en geweldige coaching!

Caroline over mijn mentorship

Ik kwam voor het eerst in contact met Merel tijdens het Voor Vrouwen Door Vrouwen event van Queen Tarzi. Wat een knaller van een presentatie gaf ze daar! Eerlijk, oprecht, ze zoog me zo mee in haar verhaal. 

Later ben ik haar gaan volgen door onder andere de nieuwsbrief en zo heb ik uiteindelijk deelgenomen aan een masterclass. Tof verhaal, kort, bondig maar doeltreffend. Met de focus op positiviteit en echtheid (Wie ben jij, wat wil Jij nou echt?). Tenminste, dit is het gevoel wat het bij mij opwekte. Vervolgens hebben we een korte 1:1 meeting gehad om te kijken of we een klik hadden. Die was er zeker!

Omdat ik op een punt in mijn leven zat waarin ik keuzes wilde maken, maar niet precies wist hoe en wat, maar wel voelde dat ik vooruit wilde, ben ik serieus gaan nadenken over een coaching traject bij Merel.

In het verleden had ik eerder een traject doorgelopen bij iemand anders, maar helaas zonder diepgang en dus voor mij zonder resultaat. Dit maakte me wat wantrouwig. Wat ben ik blij dat ik toch in het diepe gesprongen ben!

Naast de coaching calls was Merel mijn vraagbaak, als ik een steuntje in mijn rug of juist een flinke duw vooruit nodig had was ze daar. Zonder te pushen of te sturen, maar juist zodat ik zelf helder kreeg wat ik wilde en hoe.

We hebben enorme resultaten geboekt in een relatief korte tijd, daar ben ik Merel enorm dankbaar voor. Persoonlijk, vertrouwd, sterk en ook juist zacht op de juiste momenten. Helder en duidelijk met soms een beetje zweef, maar altijd aangepast op wat op dat moment goed voelde en nodig was. We zijn diep gegaan, met een lach en een traan, wat een waardevolle ervaring!

Meer mooie woorden

esmee-vermeulen

Esmee Vermeulen

Merel heeft mij laten inzien dat ik meer mag gaan DOEN ipv denken en dat alles mogelijk is, als ik mijn doelen en wensen maar concreet maak. Jouw manier van coachen paste perfect bij mij, namelijk recht door zee en gedachten concreet maken en ontrafelen.”

Dionne Douma

Kim Breijs

Merel is heel krachtig in het anderen helpen helder krijgen wat ze willen doen. Ik raad de coaching van Merel aan als je iemand zoekt die met je mee wilt kijken, maar je wel ruimte geeft het op jouw manier te doen.”

Dionne Douma

Ires Ghielen

“Toen ik bij Merel begon was ik vooral heel enthousiast en wilde ik vol gas naar een resultaat toewerken (een bepaalde omzet). Merel heeft me juist geleerd stil te staan, te vertragen, en rust te creëren. Om vanuit de juiste intentie en de ruimte die daarmee ontstaat te handelen, hoe het het beste past voor mij. Dat is het belangrijkste waarin ik me dankzij Merel heb ontwikkeld, door een betere balans in vrouwelijke en mannelijke energie (niet alleen maar beuken maar ook echt voelen wat goed voor me is en wat ik nodig heb). En dat geeft rust en vertrouwen. Dankje Merel!!!”

Arjanna van der Plas

Arjanna van der Plas

“Er zijn zoveel mogelijkheden om als ondernemer dingen ‘slimmer’ en ‘sneller’  te doen en ik wilde het allemaal goed doen en zag door de bomen het bos niet meer. Door met jou aan de slag te gaan, sta ik er veel relaxter (maar daarmee niet minder ambitieus ;)) in – ik hoef niet alles te doen, of alles goed te doen, ik kan mijn eigen weg kiezen. Merel maakte het verschil door de combinatie van van inhoudelijke kennis over het ondernemerschap en haar intuitieve/supportive kant – ze ziet echt de potentie in mensen en weet die expliciet te maken/eruit te halen.”

Dionne Douma

Laura Kuilder

Wat ben jij fantastisch en wat een bijzondere ervaring had ik door jouw visualisatie. Ik vergeet nooit meer wat ik gezien en gevoeld heb. Ik vind het zo mooi wie jij bent, wat jij doet en wat jij nog gaat bijdragen aan de wereld van ondernemers. You rock Merel! Je bent ontzettend awesome.”

Arjanna van der Plas

Vera Potharst

Ik ben heel dankbaar voor de spiegels van Merel, haar on-point-heid en vertrouwen in mij.”

Anouk-levert

Anouk Levert

Merel geeft écht persoonlijke coaching, geen algemene verhalen, maar echt to the point en toepasbaar op jou.”

dewi-kennis

Dewi Kennis

Merel maakte voor mij echt het verschil door de persoonlijke aandacht binnen het traject. Ik raad je dit traject aan als je bereid bent uit je comfortzone te gaan en dit jezelf eigen wilt maken.”

Angela Lodder

Angela Lodder

“Ik heb Merel tijdens haar Live Event op een ander niveau leren kennen. Ik zag letterlijk wat ze doet met haar klanten. Ik voelde wat het allemaal met mij deed. Zij zag mij precies zoals ik nu ben en waar ik naar toe wil. Ze snapt wat het geloof voor mij en mijn bedrijf betekent ook al is ze geen christen.”

Dionne Douma

Dionne Douma

“Bij het lezen moest ik aan jou denken. Ik herken ‘het zijn van een gids voor je klanten’ dus enorm in jou. Dat belichaam jij zo voor mij.”

Hi, ik ben Merel

Ik leer je contact te maken met wie je echt bent, zodat je keuzes voor je bedrijf maakt die je vóelt. Niet meer achter de feiten en de massa aanlopen, maar putten uit een diep vertrouwen vanuit jezelf. Wat wil je écht? En hoe ga je dit creëren voor jezelf? Hoe doe je sales? Hoe zet je het marketingtechnisch slim neer op een manier die jou dient? Je zult zien dat de resultaten volgen. Ik geef je die schop onder je kont om je in beweging te houden, no more excuses!

ondernemers-coach-merel-van-vugt