De schaduwkant van succes

12 mei 2022

Merel

Een radicaal eerlijk en persoonlijk verhaal

We streven allemaal groei na. Succes. Het mag steeds groter en mooier. En dat is mooi. Groei is natuurlijk. Alles zoekt de expansie op.

Maar groei komt soms ook met een prijs.

Hoe je omgaat met de schaduwkanten van succes op een manier dat het je krachtiger maakt deel ik in de podcast.

En om eerlijk te zijn denk ik dat alle ondernemers zit hier wel in kunnen herkennen.

Check de podcast hieronder…

Bekijk mijn video / luister mijn podcast of lees daaronder verder!

Kijk/luistertijd 15 min.

Ik maakte een prachtige reis

Afgelopen weken was ik in Afrika. Een reis die door Corona meerdere keren was uitgesteld. Het was een prachtige reis. Ik maakte een avontuur met mijn gezin en genoot met volle teugen.

En ik lag iedere nacht wakker

Tijdens deze vakantie werd ik meerdere keren wakker s nachts. Het gevoel van angst overspoelde me. Rond een uur of vier werd ik gewekt en vervolgens kon ik niet meer slapen.

Tijdens deze nachten tuimelde het ene doemscenario over de volgende.

Waar kwam dit vandaan?

Ik heb er lang over nagedacht waar dit gevoel vandaan kwam, en besefte me dat het te maken had met mijn groei. 

Ik ben nu op de positie waar ik vorig jaar van droomde. Al mijn wensen zijn waargeworden. Ik besefte me dat ik op een plek sta waar het zo goed voelt, dat mijn ego het overnam

Een angst overheerste

Het overviel me dat alles ineens zomaar kon stoppen.Het gaat zo goed, nu kan het alleen maar in elkaar donderen.
Alsof noodlot op me afkomt en dat het onvermijdelijk is

Mijn ego ging met me aan de haal

Ik heb mij in het verleden klein gehouden. Omdat ik dan nog de potentie had tot het waarmaken van mijn droom. Zodat ik mezelf niet kon teleurstellen.
Kiezen voor het makkelijke om erbij te horen. Om te voelen dat ik het allemaal kon. Veilig maar niet in volle potentie.

Mijn perceptie mocht veranderen

 Ik heb mezelf verteld dat elke keer dat ik iets probeerde het niet werkte omdat dit aan mij lag. Maar wat er eigenlijk gebeurde is dat wanneer het niet werkte zoals ik wilde er ruimte werd gemaakt voor nog iets vetters.

Ik ben vaak op mijn bek gegaan maar alle  keren dat me dit gebeurde heb ik overwonnen. Alle keren werd ik er sterker door. Ik besefte me dat ik meer mag vertrouwen.

Op mijn lot. Op mijn capaciteiten

Minder op mijn oude pijn

Mijn oude pijn mag er zijn

Een oude pijn die we allemaal wel kunnen herkennen. Een oude pijn waar we niet meer tegen hoeven te vechten, want hij is er nu eenmaal. We hoeven hem alleen maar te zien. En te erkennen.

Onthecht zijn is the way to go

Ik  besefte me dat goed ondernemerschap neerkomt op onthecht zijn aan het resultaat. Alles mag er zijn. Alles mag gebeuren.

Als ondernemer is het belangrijk steeds jezelf weer opnieuw uit te vinden. Je ontwikkelt maar je ego probeert je klein te houden. Als je hier niks aan doet blijf je in deze cirkeltjes lopen

Verdieping en groei op een krachtige wijze

Daarom vind ik het zo belangrijk om in mijn coaching op een diepgaande manier je schaduwkanten aan te kijken om zo krachtiger te worden.

Meer weten hoe?

Wil je meer weten op welke wijze ik dit doe? Check de pagina van mijn mentorship programma.

Merel van Vugt

Hi, ik ben Merel!

Ondernemerscoach voor gevestigde ondernemers die klaar zijn om hun branche een beetje op te schudden. Claim jouw plek met authenticiteit en bouw een bedrijf waar je hart van in de fik vliegt!

Duik er nog verder in!

6 dingen die ik eerst geloofde

6 dingen die ik eerst geloofde

Maar nu niet meer Vorige week vroeg ik input voor een onderwerp voor een podcast. Het onderwerp van deze podcast inspireerde me. Ik kan zo 100.000 dingen bedenken. (wat zegt dit over mij? 😜) Anyhow. Ik heb het aantal terug kunnen brengen naar 6 dingen. Verdeeld onder...

In gesprek met coachee Linde

In gesprek met coachee Linde

Wat als je succes je plezier in de weg staat? Linde van der Kamp is in januari ingestapt in mijn jaartraject omdat haar succes begon te knagen aan aan levenskwaliteit. Linde vertelt in deze podcast hoe ze de geweldige fotografe is geworden die ze is, door haar gevoel...

Neem jezelf niet een beetje te serieus?

Neem jezelf niet een beetje te serieus?

Heb je last van terminale serieusheid? Ik wil X omzet, X klanten.En dit wil ik in X tijd bereiken. Ok ik snap het.Je hebt grootste doelstellingen.En het liefste smart. Want alles is mogelijk. En snel ookToch? Maar wat als we onze doelstellingen een beetje te...