6 dingen die ik eerst geloofde

19 mei 2022

Merel

Maar nu niet meer

Vorige week vroeg ik input voor een onderwerp voor een podcast. Het onderwerp van deze podcast inspireerde me.

Ik kan zo 100.000 dingen bedenken.
(wat zegt dit over mij? ?)

Anyhow. Ik heb het aantal terug kunnen brengen naar 6 dingen. Verdeeld onder persoonlijk en business.

Check de podcast hieronder…

Bekijk mijn video / luister mijn podcast of lees daaronder verder!

Kijk/luistertijd 15 min.

Ik geloofde dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn ‘falen’

Dit is iets dat ik mijzelf jarenlang heb voorgehouden maar nu niet meer geloof. Falen bestaat niet ten eerste. Je groeit en leert, maar faalt nooit. En daarnaast is dat iets niet werkt nooit de ‘schuld’ van jou. Het is gewoon geen match. Door het wegvallen van iets dat niet perfect bij je past maak je ruimte voor iets beters. Daarnaast geloof ik met alles wat ik heb dat datgene dat meant to be is je niet kunt upf*cken.

Ik geloofde dat het mijn lot was om ‘klein’ te blijven

Ik kom niet uit een familie waarin er generaties ‘sterke’ vrouwen zijn. De vrouwen in mijn familie conformeerden zich aan de omgeving. Er werd niet gevochten voor bepaalde rechten. Er waren weinig rebelse acties. Het was nu eenmaal zo dat je moest doen wat er van je verwacht werd. Door familieopstellingen ben ik erachter gekomen dat dit niet is wie ik ben. En dat het lot van de vrouwen in mijn familie niet mijn lot hoeft te zijn. Ik kies mijn lot en ik kies ervoor om uit te breken.

Ik geloofde dat ik de perfecte moeder zou zijn

Boy o boy wat naief denk ik nu. Een perfecte moeder bestaat niet. Ik nam me voor nooit die ‘fouten’ te maken die ik nu regelmatig maak. Het maakt me mens, en ook nog moeder, een van de rollen die ik heb. Maar in alle rollen ben ik Merel. Imperfect, doing the best I can, maar wel met het hart op de juiste plek.

Ik geloofde dat ik balans kon creëren

Balans is niet iets dat in mijn woordenboek voorkomt. Ik ga hard, of geen drol. Er zit eigenlijk niks tussen. Na het ontdekken van mijn Human Design besef ik nu ook waar dit vandaan komt. Er is geen balans, maar er zijn wel kaders waarbinnen ik beweeg. En het voelt goed! 🙂

Ik geloofde dat er een magische code voor succes bestond

Ik haal je uit de brand. Die is er niet. Het komt neer op een stukje framing (welk stukje van mezelf laat ik zien?) de energie die je uitstraalt en de mindset die je hebt. Daarbinnen is het een grote speeltuin.

Ik geloofde dat hard werken de beste eigenschap was die een ondernemer kan hebben

Daar ben ik van teruggekomen. Uiteraard werk je graag aan je eigen bedrijf. Maar met alleen hard werken red je het niet. De belangrijkste eigenschap van een ondernemer is moed. Moed om kwetsbaar te zijn. In je uitingen. In je keuzes. Moed voor het onbekende. Om te creëren wat je wel voelt maar wat er nog niet is.  

Welke dingen zou jij noemen?

Leuk jouw dingen te horen die je eerst geloofde maar nu niet meer. Stuur je me een berichtje op instagram?

Merel van Vugt

Hi, ik ben Merel!

Ondernemerscoach voor gevestigde ondernemers die klaar zijn om hun branche een beetje op te schudden. Claim jouw plek met authenticiteit en bouw een bedrijf waar je hart van in de fik vliegt!

Duik er nog verder in!

Over hoe minder keuzes je leven rijker maakt

Over hoe minder keuzes je leven rijker maakt

in gesprek met Biek van Biekaleidoscope In een maatschappij waarin we more is more nastreven kan een andere visie verfrissend zijn. Wat als je je alleen nog maar bezig hoeft te houden met jouw ideale keuzes? Hoe veel verlichting zou dat dan geven? In deze podcast ga...

Het belang van creativiteit in je leven en business

Het belang van creativiteit in je leven en business

in gesprek met Claartje van Tiel-Visser Je bent creatief. Je kunt je dagen herinneren in je jeugd dat je je helemaal kon verliezen in tekenen, waterverven, fimoklei en.. tja, met wat niet? Maar nu je volwassen bent is dat creatieve stukje ondergesneeuw door alle...

Help! Het resultaat valt tegen

Help! Het resultaat valt tegen

Wat te doen als je resultaat tegenvalt? Help! Het resultaat is niet wat je verwachtte. Let’s be honest. Dit kennen we allemaal. Ondernemerschap komt neer op veel zaaien. Voordat je kunt oogsten. (met soms maanden met weinig oogst ;-)) Wat doe je wanneer het resultaat...