Maar nu niet meer

Vorige week vroeg ik input voor een onderwerp voor een podcast. Het onderwerp van deze podcast inspireerde me.

Ik kan zo 100.000 dingen bedenken.
(wat zegt dit over mij? ?)

Anyhow. Ik heb het aantal terug kunnen brengen naar 6 dingen. Verdeeld onder persoonlijk en business.

Check de podcast hieronder…

Bekijk mijn video / luister mijn podcast of lees daaronder verder!

Kijk/luistertijd 15 min.

Ik geloofde dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn ‘falen’

Dit is iets dat ik mijzelf jarenlang heb voorgehouden maar nu niet meer geloof. Falen bestaat niet ten eerste. Je groeit en leert, maar faalt nooit. En daarnaast is dat iets niet werkt nooit de ‘schuld’ van jou. Het is gewoon geen match. Door het wegvallen van iets dat niet perfect bij je past maak je ruimte voor iets beters. Daarnaast geloof ik met alles wat ik heb dat datgene dat meant to be is je niet kunt upf*cken.

Ik geloofde dat het mijn lot was om ‘klein’ te blijven

Ik kom niet uit een familie waarin er generaties ‘sterke’ vrouwen zijn. De vrouwen in mijn familie conformeerden zich aan de omgeving. Er werd niet gevochten voor bepaalde rechten. Er waren weinig rebelse acties. Het was nu eenmaal zo dat je moest doen wat er van je verwacht werd. Door familieopstellingen ben ik erachter gekomen dat dit niet is wie ik ben. En dat het lot van de vrouwen in mijn familie niet mijn lot hoeft te zijn. Ik kies mijn lot en ik kies ervoor om uit te breken.

Ik geloofde dat ik de perfecte moeder zou zijn

Boy o boy wat naief denk ik nu. Een perfecte moeder bestaat niet. Ik nam me voor nooit die ‘fouten’ te maken die ik nu regelmatig maak. Het maakt me mens, en ook nog moeder, een van de rollen die ik heb. Maar in alle rollen ben ik Merel. Imperfect, doing the best I can, maar wel met het hart op de juiste plek.

Ik geloofde dat ik balans kon creëren

Balans is niet iets dat in mijn woordenboek voorkomt. Ik ga hard, of geen drol. Er zit eigenlijk niks tussen. Na het ontdekken van mijn Human Design besef ik nu ook waar dit vandaan komt. Er is geen balans, maar er zijn wel kaders waarbinnen ik beweeg. En het voelt goed! 🙂

Ik geloofde dat er een magische code voor succes bestond

Ik haal je uit de brand. Die is er niet. Het komt neer op een stukje framing (welk stukje van mezelf laat ik zien?) de energie die je uitstraalt en de mindset die je hebt. Daarbinnen is het een grote speeltuin.

Ik geloofde dat hard werken de beste eigenschap was die een ondernemer kan hebben

Daar ben ik van teruggekomen. Uiteraard werk je graag aan je eigen bedrijf. Maar met alleen hard werken red je het niet. De belangrijkste eigenschap van een ondernemer is moed. Moed om kwetsbaar te zijn. In je uitingen. In je keuzes. Moed voor het onbekende. Om te creëren wat je wel voelt maar wat er nog niet is.  

Welke dingen zou jij noemen?

Leuk jouw dingen te horen die je eerst geloofde maar nu niet meer. Stuur je me een berichtje op instagram?