Mijn missie is huge

24 feb 2022

Merel

De tweedaagse met mijn coach bracht mij aan het denken..

Waarom doe ik wat ik doe? Wat is mijn toegevoegde waarde? Waarom is dit belangrijk voor mij?

Ik had mijn why natuurlijk wel eens ‘bedacht’. Het uitgelokte concept van Simon Sinek gaf mij al snooze-neigingen. Iedere ondernemer die zichzelf ‘serieus’ neemt heeft een why.

Toen ik tijdens een oefening op de tweedaagse met mijn coach hier echt in dook was mijn why anders dan ik had bedacht.

Ik neem je mee in mijn persoonlijke reis naar mijn echte why. Ofwel mijn grootse missie.

Bekijk mijn video / luister mijn podcast of lees daaronder verder!

Kijk/luistertijd 27 min.

Mijn coach is mijn tegenpool, en daardoor leer ik heel veel over mezelf.

Vorige week was ik twee dagen met mijn coach en andere coachees op een tweedaagse. Ik ben bij Marije een aantal maanden geleden ingestapt omdat ik van haar wilde leren hoe je een positionering opbouwt. Ik vind haar ijzersterk op dat gebied. Daarnaast wilde ik leren hoe ik simpel maar lucratief mijn bedrijf kon uitbouwen.

Ik stap in bij een coach met de gedachte dat zij mij iets kan leren.Marije is op veel vlakken mijn tegenpool. En dat is juist ook waarom ik in haar traject zo met mijzelf geconfronteerd wordt. En dat is leerzaam, maar niet altijd gemakkelijk.

Ik wilde positief verrast worden

Mijn intentie voor de tweedaagse was dat ik positief verrast wilde worden. Ik ging er dus vrij open in.

Om dit een beetje context te geven.  Een aantal maanden geleden ben ik met haar en een aantal andere dames naar Spanje geweest op retreat. De intentie die ik had die dagen kwam tijdens de dagen zelf niet uit. En dit frustreerde mij enorm. Met deze reden wilde ik nu verrast worden.

En dat gebeurde.

Ik voel me niet gehoord

Ik merk dat ik ontzettend aan het shiften ben in mezelf. Ik heb de laatste tijd het gevoel dat ik tegen de gevestigde orde wil schoppen.

Dat deed ik altijd al door het op mijn manier te doen. Door de dingen die me niet meer dienen overboord te gooien. En mijn eigen koers te varen. 
In mijn Human Design heb ik ook bijna alle centra gevuld en dit ondersteunt het gevoel dat ik heb dat ik het op mijn manier wil doen.
Ik wil niet volgen. Ik blijf bij mezelf. En dit is ook wat ik anderen wil leren. Een leven en business op hun terms. 

Maar ik merk dat ik hier mezelf ontzettend hard tegenkom. Ik wil het namelijk zelf doen, mezelf laten horen, anderen wakker schudden. Maar ik voel me vaak niet gehoord.

En dat is een interessante vind ik.
Want waar ligt dat dan aan?

Dit kwam ook tot uiting tijdens de tweedaagse. Ik wilde mezelf heel vaak laten horen, maar deed dit dan niet. Want vond het niet mijn plek om mezelf continue te laten horen. Er zijn immers andere deelnemers en een andere coach. Maar dat ik niet gehoord werd lag niet aan hen. Maar volledig aan mij. Want ik snoer mezelf de mond, en ik houd mezelf nog in.

En dit kwam hard binnen. Want ik dacht dat ik hier al volkomen voorbij was. Maar er zitten nog steeds laagjes die eraf mogen op dit gebied. Dit vond ik een eyeopener. Dus dat is ook zeker mijn doel om dit de komende tijd te doen.

Mijn missie is zoetsappig op wereldniveau

Naast mijn persoonlijke inzicht deden we een oefening om tot de kern van ons te komen. Een hele goede oefening die ik zelf ook ga doen tijdens mijn livedagen, omdat het zoveel deed. Ik ga dus niet vertellen wat we exact deden, maar de uitkomst die er bij mij uit kwam was dat ik een grote missie heb.

En deze missie heeft niks te maken met geld verdienen. Of impact maken. Of de wereld veroveren. Mijn missie is iets zoetsappiger maar wel op wereldniveau.

Mijn missie is namelijk verbinding en liefde. Ik wil dat mensen zichzelf volkomen zichzelf zijn en zonder maskers elkaar vinden. Zodat ze zichzelf echt gezien voelen in wie ze zijn. 

Verbinding is de grootste factor in alles wat ik doe

Ik kwam erachter dat dit doorsijpelt in mijn hele leven:

  • ik hou van reizen omdat je dan ziet dat mensen in de hele wereld eigenlijk hetzelfde zijn.
  • Ik level heel goed met verstandelijk beperkten, omdat die puur zijn en zonder laagjes
  • Mijn kinderen mogen zelf kiezen hoe ze eruit zien omdat ik wil dat ze leren dat dit niet het belangrijkste is

Maar wat heel belangrijk is is dat het in mijn bedrijf de belangrijkste reden is waarom ik doe wat ik doe. Ik wil dat ondernemers een leven creëren waarin ze zich happy en gezien voelen. Niet alleen maar werken, maar voldoening krijgen. Niet volgen maar leiden. EN dat is ook precies waar ik in coach. Weg met conditioneringen die jou niet meer dienen, maar keuzes maken die je echt wilt maken.

Zodat je echt gezien wordt.

Zodat je echt dankbaar kunt zijn.

Zodat je echte verbinding kan maken.

En dat is wat mij betreft goud waard

Merel van Vugt

Hi, ik ben Merel!

Ondernemerscoach voor gevestigde ondernemers die klaar zijn om hun branche een beetje op te schudden. Claim jouw plek met authenticiteit en bouw een bedrijf waar je hart van in de fik vliegt!

Duik er nog verder in!

Over hoe minder keuzes je leven rijker maakt

Over hoe minder keuzes je leven rijker maakt

in gesprek met Biek van Biekaleidoscope In een maatschappij waarin we more is more nastreven kan een andere visie verfrissend zijn. Wat als je je alleen nog maar bezig hoeft te houden met jouw ideale keuzes? Hoe veel verlichting zou dat dan geven? In deze podcast ga...

Het belang van creativiteit in je leven en business

Het belang van creativiteit in je leven en business

in gesprek met Claartje van Tiel-Visser Je bent creatief. Je kunt je dagen herinneren in je jeugd dat je je helemaal kon verliezen in tekenen, waterverven, fimoklei en.. tja, met wat niet? Maar nu je volwassen bent is dat creatieve stukje ondergesneeuw door alle...

Help! Het resultaat valt tegen

Help! Het resultaat valt tegen

Wat te doen als je resultaat tegenvalt? Help! Het resultaat is niet wat je verwachtte. Let’s be honest. Dit kennen we allemaal. Ondernemerschap komt neer op veel zaaien. Voordat je kunt oogsten. (met soms maanden met weinig oogst ;-)) Wat doe je wanneer het resultaat...