‘Ik vind je te confronterend’

4 apr 2022

Merel

Laat ik dit nu vaak horen de laatste tijd

Ik kreeg weer een appje. De zoveelste in een jaar. 

En het was niet eens dat ik het vervelend vond.Niet voor mij tenminste.

 Ik vertel je in mijn podcast hoe ik dit interpreteer.

Bekijk mijn video / luister mijn podcast of lees daaronder verder!

Kijk/luistertijd 11 min.

Ze durven het niet aan te kijken en kijken weg

De strekking was zoiets als: ik heb erover getwijfeld om je te ontvolgen want ik vind je posts soms te confronterend. Naast de andere ontvolgers uit mijn omgeving, en soms ook potentiële klanten die aangeven dat ze het niet ‘aandurven kijken’ schept dit een beeld.

Ik ben geen vanille-ijs

Ik ga soms diep.

Ik kan niet oppervlakkig.

Ik ben erachter gekomen dat hier niet iedereen van houdt. Ik ben geen vanille-ijs. Maar een uitgesproken smaak. Either you love it, or hate it.

Maar ik doe het om je ogen te openen

Ik wil je namelijk wakker schudden. 

Ik wil dat je nadenkt over wat je doet en waarom

Ik wil dat je beseft hoeveel invloed je hebt op de keuzes die je maakt en de uitkomsten die je ontvangt.

Ik wil je door elkaar rammelen en je laten beseffen dat het nu is.

The time is now

Nu heb je tijd. Nu ben je jong. Nu kun je nog keuzes maken. 

Maar ik snap ook dat niet iedereen hier op zit te wachten.

Want dan moet je er iets mee. Dan besef je dat hoe oneerlijk de dingen soms zijn, je zelf een grote invloed hebt op hoe je nu leeft.

Het liefste kijk je weg. Stop je het weg.

Want als je er niet naar kijkt is het er niet. Tenminste dat houd je jezelf voor.

Dus ik neem het je zeker niet kwalijk. Want niet iedereen is het met me eens. En het mij daar druk over maken ben ik al heel lang geleden mee gestopt

Mijn coaching is niet alleen maar diep en zwaar..

Als je bij mij coaching volgt gaan we niet alleen maar diep.

We voeren niet alleen maar zware gesprekken. Mijn doel is om jou te zien. Jou volledig te zien.

En jou te confronteren met de dingen die mij opvallen.

En soms doet dit zeer.

Soms is dit fijn.

Heel vaak gaat dit met veel humor.

Mijn doel is om jou zo fucking sterk te maken dat je niet meer zomaar van je voeten wordt geblazen. Dat je jezelf kan dragen en leiden. Ik wil jou het leven geven waar je met tevredenheid op terugkijkt als je oud en bejaard bent.

Wat kies jij?

Maar de keuze ligt altijd nog bij jou.

Dus wat doe jij. Kijk jij weg? Of kijk jij het aan?

Merel van Vugt

Hi, ik ben Merel!

Ondernemerscoach voor gevestigde ondernemers die klaar zijn om hun branche een beetje op te schudden. Claim jouw plek met authenticiteit en bouw een bedrijf waar je hart van in de fik vliegt!

Duik er nog verder in!

Over hoe minder keuzes je leven rijker maakt

Over hoe minder keuzes je leven rijker maakt

in gesprek met Biek van Biekaleidoscope In een maatschappij waarin we more is more nastreven kan een andere visie verfrissend zijn. Wat als je je alleen nog maar bezig hoeft te houden met jouw ideale keuzes? Hoe veel verlichting zou dat dan geven? In deze podcast ga...

Het belang van creativiteit in je leven en business

Het belang van creativiteit in je leven en business

in gesprek met Claartje van Tiel-Visser Je bent creatief. Je kunt je dagen herinneren in je jeugd dat je je helemaal kon verliezen in tekenen, waterverven, fimoklei en.. tja, met wat niet? Maar nu je volwassen bent is dat creatieve stukje ondergesneeuw door alle...

Help! Het resultaat valt tegen

Help! Het resultaat valt tegen

Wat te doen als je resultaat tegenvalt? Help! Het resultaat is niet wat je verwachtte. Let’s be honest. Dit kennen we allemaal. Ondernemerschap komt neer op veel zaaien. Voordat je kunt oogsten. (met soms maanden met weinig oogst ;-)) Wat doe je wanneer het resultaat...