Hoe voorkom je dat je bij de verkeerde businesscoach instapt

17 feb 2022

Merel

Want er zijn er nog al wat…

Ik spreek veel ondernemers die aangeven dat ze ontevreden zijn over hun businesscoach. Ze voelen zich niet goed bij die standaard stappen als een weggever, funnel, masterclass ect. 

En omdat ze grootse plannen hadden voor hun bedrijf besloten ze in te stappen bij een businesscoach. Achteraf hebben ze spijt. In dit blog neem ik je mee in hoe je een keuze voor een coach kan maken die bij jou past.

Bekijk mijn video / luister mijn podcast of lees daaronder verder!

Kijk/luistertijd 22 min.

Wat is je doel?

‘Goedkopere’ online trainingen of businesscoachtrajecten met een standaard format zijn super als je net start. Om te leren wat er mogelijk is voor je en wat de ‘succesformules’ zijn. 

Echter wanneer je iets verder in je onderneming bent weet je echt wel wat je wilt. Dan wil je niet meer met een georganiseerde reis naar turkije, maar dan wil je zelf van de gebaande paden af om te kijken wat er is in bv laos. Dan is het fijn als iemand met je meekijkt naar wat voor jou werkt. Jij bent het krachtigste als je leiderschap neemt en de dingen doet doe goed voelen voor jou. Dus geen one size fits all maar jouw eigen weg. Dat ga je niet vinden in een algemener traject.

Dus heb helder waarom je gaat investeren in iets.

Wat is je budget?

Dit is voor velen een reden om te gaan voor een traject dat in hun ogen voordeliger is. Maar ik ben ook in deze valkuil gestapt. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het niet te vraag is hoeveel een traject jou kost, maar meer met wie wil ik samenwerken? En wat kan ik doen om dit te laten werken? Je voelt het echt wel wanneer je met iemand wilt samenwerken. En dit gevoel heb je niet zonder reden. Neem van mij aan volg je gevoel in deze en niet de ‘voordeligste’ optie 

Iedere coach leert je iets

Voel je echter niet teleurgesteld als je bent ingestapt bij een coach waar je niet tevreden over bent. Neem leiderschap in het uiten van waar je niet tevreden over bent. Een goede coach zal hier naar luisteren en jou tegemoet komen in jouw onvrede. Probeer te zien welke lessen je alsnog kunt leren in dit proces ondanks het niet exact is wat je gehoopt had.

Je kunt in ieder geval leren wat je niet wilt en wat je wel een volgende keer zoekt in een coach

Merel van Vugt

Hi, ik ben Merel!

Ondernemerscoach voor gevestigde ondernemers die klaar zijn om hun branche een beetje op te schudden. Claim jouw plek met authenticiteit en bouw een bedrijf waar je hart van in de fik vliegt!

Duik er nog verder in!

Help! Het resultaat valt tegen

Help! Het resultaat valt tegen

Wat te doen als je resultaat tegenvalt? Help! Het resultaat is niet wat je verwachtte. Let’s be honest. Dit kennen we allemaal. Ondernemerschap komt neer op veel zaaien. Voordat je kunt oogsten. (met soms maanden met weinig oogst ;-)) Wat doe je wanneer het resultaat...

Moediger zijn

Moediger zijn

We mogen moediger zijn We mogen meer weg bewegen van het comfortabele richting hetgeen ons hart ECHT in de fik vliegtWe mogen moediger zijn in het omarmen van het onbekende.We mogen moediger zijn in het claimen van onze plek. Ons laten horen, en dan niet op standje...

6 dingen die ik eerst geloofde

6 dingen die ik eerst geloofde

Maar nu niet meer Vorige week vroeg ik input voor een onderwerp voor een podcast. Het onderwerp van deze podcast inspireerde me. Ik kan zo 100.000 dingen bedenken. (wat zegt dit over mij? ?) Anyhow. Ik heb het aantal terug kunnen brengen naar 6 dingen. Verdeeld onder...